1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
250 g färska champinjoner
600 g kycklingfilé
100 g rökt skinka
smör till stekning
2 tsk soja
salt och peppar
2 dl crème fraîche
1 dl grädde, valfri fetthalt
100 g ädelost
kycklingfond
1 ägg
1 rulle färsk smördeg à 250 g
Gör så här:
- Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken. Dela svampen. Skär kycklinglårfiléerna i små bitar. Strimla skinkan.
- Stek purjolök, vitlök och svamp i smör. Ta upp ur stekpannan. Stek kycklingen helt klar och krydda med soja, salt och peppar.
- Tillsätt crème fraîche och grädde. Rör ner skinkan och purjolök- och svampblandningen. Smula ned ädelosten och droppa i kycklingfond. Koka upp och låt stuvningen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg över stuvningen i en pajform, ca 24 cm i diam. Pensla pajformskanten med uppvispat ägg och lägg över smördegen. Tryck till vid kanten och forma den efter pajformen.
- Pensla smördegen med ägget och gör små hål som vätskan kan dunsta ut i. Grädda i 200 grader, i cirka 20 min. Servera pajen med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar