söndag 12 maj 2019

Pizza med snabb och enkel pizzadeg


6 dl self rising vetemjöl (Kungsörnen)
5 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 tsk salt

Förslag på pålägg:
tomatsås
riven ost, gärna lagrad
tryffelsalami
svarta oliver
champinjoner
ruccola

Gör så här: 
  1. Förvärm en plåt i 250 grader (varmluft) i ca 30 minuter.
  2. Blanda ihop mjölet med yoghurten i en matberedare. Tillsätt salt. Blanda ihop under 3–4 minuter.
  3. Ta upp på mjölat bord och dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut till fyra pizzor.
  4. Lägg på ingredienserna (vänta med ruccola) och lägg på den heta plåten (på bakplåtspapper). 
  5. Grädda i ca 20–25 minuter.
  6. Strö över ruccola och servera genast.

Inga kommentarer: