söndag 5 maj 2019

Kycklingpasta med parmesan och honung


1 kg kycklingfilé
250 g körsbärstomater, gärna olika färger
1 röd paprika
2 gula lökar
2 dl crème fraîche
3 dl grädde, valfri fetthalt
4 msk honung
1 msk dijonsenap
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
chiliflakes
1 kruka färsk basilika, finstrimlad (spara några blad till serveringen)
2 rejäla nävar riven parmesanost + extra parmesanost till serveringen
salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Dela tomaterna på mitten och skär paprikan och lökarna i mindre bitar.
  3. Stek kycklingen tills den är genomstekt.  
  4. Ha sedan i lök, paprika och tomater. Stek i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 10–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pasta under tiden.
  7. Servera med pastan och toppa med parmesan och några färska basilikablad. 

Inga kommentarer: