500 g valfri pasta
1 finhackad gul lök
olivolja att steka i
350 g salsiccia
2 dl vitt vin
125 g mascarpone
1 dl finriven parmesanost
2–3 tsk olivolja smaksatt med vit tryffel (till exempel denna)
finhackad persilja
Gör så här:
- Fräs löken i olivolja.
- Dra av skinnet på salsiccian och smula den med fingrarna i en bunke.
- Fräs den i het panna i olja och finfördela ytterligare med en gaffel.
- Tillsätt vin och låt puttra i 3 minuter.
- Rör ner mascarpone i såsen och låt den blir varm.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Vänd ihop pastan med salsicciasås och parmesanost.
- Riv mer parmesanost på toppen i såsen. Strö över lite finhackad persilja.
- Ringla på tryffelolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar