lördag 5 januari 2019

Samuels pasta med salsiccia


500 g valfri pasta

1 finhackad gul lök
olivolja att steka i
350 g salsiccia
2 dl vitt vin
125 g mascarpone
1 dl finriven parmesanost
2–3 tsk olivolja smaksatt med vit tryffel (till exempel denna)
finhackad persilja

Gör så här:
  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Dra av skinnet på salsiccian och smula den med fingrarna i en bunke.
  3. Fräs den i het panna i olja och finfördela ytterligare med en gaffel.
  4. Tillsätt vin och låt puttra i 3 minuter.
  5. Rör ner mascarpone i såsen och låt den blir varm.
  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  7. Vänd ihop pastan med salsicciasås och parmesanost.
  8. Riv mer parmesanost på toppen i såsen. Strö över lite finhackad persilja.
  9. Ringla på tryffelolja.

Inga kommentarer: