400 gram spaghetti
2 paket à 140 g bacon
2 bananschalottenlökar
250 gram champinjoner
smör och olivolja
en rejäl näve finhackad persilja
4 äggulor
svartpeppar
200 gram finriven parmesanost
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
- Strimla och stek baconet.
- Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.
- Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar.
- Fräs löken och svampen i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.
- När spaghettin kokat klart, häll av vattnet.
- Tillsätt baconet i pastagrytan. Häll därefter i svamp och lök och rör runt.
- Tillsätt äggulorna i grytan och rör runt tills allt är krämigt.
- Blanda i osten och persiljan och rör runt igen. Tillsätt slutligen svartpeppar.
- Klart att servera – med extra svartpeppar och parmesanost bredvid för den som vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar