onsdag 20 september 2017

Carbonara med svamp


400 gram spaghetti
2 paket à 140 g bacon
2 bananschalottenlökar
250 gram champinjoner
smör och olivolja
en rejäl näve finhackad persilja
4 äggulor
svartpeppar
200 gram finriven parmesanost

Gör så här:
  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
  2. Strimla och stek baconet.
  3. Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.
  4. Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar.
  5. Fräs löken och svampen i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.
  6. När spaghettin kokat klart, häll av vattnet. 
  7. Tillsätt baconet i pastagrytan. Häll därefter i svamp och lök och rör runt.
  8. Tillsätt äggulorna i grytan och rör runt tills allt är krämigt. 
  9. Blanda i osten och persiljan och rör runt igen. Tillsätt slutligen svartpeppar.
  10. Klart att servera – med extra svartpeppar och parmesanost bredvid för den som vill!

Inga kommentarer: