250 g äggnudlar
600 g nötfärs
olja att steka i
Sås:
4–5 rivna vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
4 msk japansk soja
4 msk pressad lime
1 msk sesamolja
2 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek
Till serveringen:
jordnötter, gärna torrostade
finhackad schalottenlök
finhackad gräslök
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Stek färsen tills den är helt genomstekt.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ner såsen i köttfärsen och rör om ordentligt. Låt puttra några minuter.
- Häll över köttfärsen i grytan med nudlarna och rör runt.
- Häll upp allt på ett stort uppläggningsfat.
- Fördela lite jordnötter, finhackad schalotten- och gräslök över och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar