![]() |
Recept- och bildkälla |
1 rödlök
250 g champinjoner
1/2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
ca 10 st soltorkade tomater (hackade)
1 morot (ca 80 g, finriven)
ca 1 tsk färsk rosmarin (hackad)
2 deciliter crème fraîche
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Till serveringen:
bladpersilja
fetaost
Gör så här:
- Finhacka rödlöken och fräs i en gryta eller större stekpanna på låg värme.
- Skiva champinjonerna och tillsätt dem när löken blivit mjuk.
- När champinjonerna fått en gyllene färg så är det dags att tillsätta hackad rosmarin och tomatpuré.
- Häll sedan i passerade tomater, crème fraîche, riven morot, soltorkade tomater och flytande honung.
- Låt pastasåsen puttra på låg värme i cirka 20 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Strö över hackad bladpersilja och smulad fetaost vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar