Köttbullar:
1 kg köttfärs
1 dl havregryn
1 dl mjölk
2 ägg
4 tsk lökpulver
2 tsk malen paprika
salt och svartpeppar
Tomatsås:
1 burk finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
1 msk oxfond
1 tsk srirachasås (eller annan stark chilisås)
3 dl grädde
1 burk hela champinjoner
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Blanda köttfärsen med övriga ingredienser till köttbullarna. Rulla till lagom stora köttbullar.
- Stek i panna med smör tills de är helt genomstekta.
- Slå på tomatkross och tillsätt resten av ingredienserna under omrörning.
- Sänk värmen och låt småputtra under tiden som du kokar spaghetti.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera tillsammans med spaghetti, finhackad basilika och röd paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar