(ca 8 personer)
8 halvmånar hönökakor
200 g philadelphiaost
Leverpastejfyllning – 2 lager:
400 gram bredbar leverpastej
3 dl crème fraîche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
Äggfyllning:
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl crème fraîche
3 msk majonäs
Överdragsröra:
1,5 dl grädde, vispad
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
Förslag på dekorering:
skinka
ost
ägg
vindruvor
gurka
räkor
Gör så här:
- Förbered tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan.
- Rör ihop rörna i olika skålar.
- Bred ett lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel.
- Lägg två halvmånar hönökakor på ett fat så att de bildar en rund botten.
- Fördela hälften av leverpastejfyllningen på botten.
- Lägg på ytterligare två hönökakor och bred över äggfyllningen.
- Lägg på två till bröd och bred över det sista av leverpastejfyllningen. Avsluta med ett lager bröd till.
- Till sist breder du runt överdragsröran runt hela tårtan.
- Ställ in i kylskåp (inplastad) över natten.
- Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.
2 kommentarer:
Så gott det ser ut, och smarriga ingredienser! Måste nog göra en jag också :)
Ja, smörgåstårta (både kall och varm) är ju barnsligt gott! Lycka till :)
Skicka en kommentar