1 kg fast potatis, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 paket bacon, strimlat och knaperstekt
2 nävar grovt riven ost med mycket smak (lagrad prästost, parmesan, boxholm)
flytande smör/rapsolja
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna och ha i fettet.
- Lägg i potatisen och stek tills den är nästan klar och har fått lite färg. Rör om i potatisen då och då.
- Blanda sedan ner löken och låt den steka en stund med potatisen.
- Blanda ner de stekta baconbitarna och den rivna osten. Ha inte för hög värme på.
- Låt steka till fin färg på ena sidan. Platta till det hela lite så att det blir som en kaka.
- Använd en tallrik eller ett lock för att vända på frico:n.
- Låt steka ett par minuter till fin färg även på andra sidan.
- Fös över frico:n till en tallrik eller servera direkt från pannan.
- Servera med grönsaker och kanske en klick lingonsylt eller lite lönnsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar