torsdag 26 februari 2015

Wokad kyckling med chili och jordnötter


2 gröna paprikor
125 g salladslök
2–4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
2 dl hoisinsås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl salta jordnötter
rapsolja till stekning

Gör så här:
  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Skär chilin tvärs över i tunna ringar.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
  3. Skär kycklingen i strimlor.
  4. Woka kycklingen runt om i mycket het olja i en wok eller stekpanna. Ta upp.
  5. Woka paprika, salladslök, chili och vitlök några minuter i olja. Ta upp.
  6. Tillsätt hoisinsås, vinäger, soja och ingefära i woken eller stekpannan. Hetta upp. Tillsätt kycklingen och woka den klar.
  7. Vänd ner grönsaker och jordnötter.
  8. Servera kycklingwoken med nudlar eller ris och gärna någon extra grönsak.

Inga kommentarer: