Kaka:
100 gram smör
2 st ägg
2 st rågade dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Gör så här:
- Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Häll smöret i äggsmeten och rör om.
- Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
- Grädda kakan i ugnen i 20–25 minuter, den ska vara rejält kladdig när du tar ut den.
- Låt stå kallt i minst tre timmar före servering.
- Gör glasyren. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet, eller använd elvispen.
- Sikta ner florsocker och rör till slät smet.
- Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar