onsdag 26 november 2014

Kycklingsallad teriyaki


4 kycklingfiléer, delade på längden (så att de blir hälften så tjocka)
olja
salt och peppar
grillkrydda
teriyakisås, ca 1 dl

1 kruka sallad
3–4 port couscous (kokt enligt anvisningarna på paketet)
2 avokador
1 burk kronärtskockshjärtan (240 g kronärtskocka)
1 burk majs (140 g majs)
1–2 röda paprikor
2 rejäla nävar körsbärstomater
1 rödlök

Sås:
4 dl crème fraîche
1 dl sweet chilisås
2 klyftor vitlök, pressad eller hackad

Gör så här:
  1. Förbered kycklingen i god tid, så att den hinner svalna – gärna dagen innan.
  2. Lägg de delade kycklingfiléerna på ett ugnsgaller. Pensla med olja. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
  3. Sätt in i ugn (med plåt under) och grädda ca 20 minuter i 180 grader. Kontrollera att kycklingen är helt genomstekt.
  4. Skär kycklingen i strimlor och marinera i teriyakisåsen. Tips: Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll på teriyakisåsen. Skaka om. Ställ in i kylskåp över natten.
  5. Arrangera salladen skuren i strimlor på ett stort fat. Häll över couscous och övriga grönsaker skurna i önskad storlek. 
  6. Lägg kycklingbitarna överst.
  7. Rör ihop såsen.
  8. Servera salladen med såsen och nybakat bröd.

Inga kommentarer: