Svampröra:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
700 g skogschampinjoner
20 g torkad karljohansvamp
2 dl grädde (valfri fetthalt)
3 msk parmesan, riven, färsk
1 dl persilja, finhackad
salt och peppar
Bechamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 st tärning grönsaksbuljong/1 msk grönsaksfond
Pesto:
1 kruka basilika
3 msk olivolja
3 msk parmesanost
2 st vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
1–2 paket färska lasagneplattor
Gör så här:
- Lägg den torkade svampen i blöt i ljummet vatten minst 30 minuter.
- Gör sedan peston. Blanda i en mixer basilika, 40 g av pinjenötterna, pressad vitlök och parmesan. Kör och tillsätt under tiden olja lite i taget.
- Dags för svampröran. Finhacka lök och vitlök och stek dem i smör utan att de tar färg några minuter.
- Skiva champinjonerna och blanda ner dem i stekpannan. Krama ur den blötlagda svampen, blanda ner den också.
- Låt alltsammans småkoka ca 10 min på medelgod värme.
- Sätt ugnen på 200°.
- Gör under tiden bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Ställ åt sidan.
- Krydda den stekta svampen med salt och peppar. Blanda ner grädde och låt puttra ca 1 min. Blanda ner persilja och parmesan.
- Varva i en stor, smord ugnsfast form lasagneplattor, svampstuvning och béchamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred på peston. Ringla lite béchamel på och strö resten av pinjenötterna ovanpå.
- Grädda lasagnen ca 30 min i mitten av ugnen. Låt den vila ca 5 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar