söndag 1 oktober 2017

Havrebaguetter


1 pkt jäst
5 dl vatten, 37° C
4 dl havregryn
11 dl vetemjöl special
1 msk strösocker
2 tsk salt

Garnering:
1 ägg
pumpafrön

Gör så här:
  1. Smula ned jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och lös upp jästen i det. 

  2. Tillsätt havregryn, vetemjöl special, socker och salt. 

  3. Blanda till en slät deg. 
  4. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. 

  5. Dela degen i 4 bitar och forma till avlånga baguetter.
  6. Sätt ugnen på 225° C. 
  7. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper eller baguetteplåt. 
  8. Låt jäsa i 30–40 minuter. 

  9. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. 
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: