knappt 1 limpa rostbröd
Grundröra:
4 dl hårt vispad grädde
1 dl majonnäs
salt & peppar
Tonfiskröra:
3 salladslökar eller 1 silverlök, finhackade
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
ca ½ dl grundröra (se recept ovan)
Skagenröra:
300 g oskalade räkor
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 finhackad rödlök
en gnutta citronsaft
en rejäl knippe dill
löjrom eller stenbitsrom
salt & peppar
Förslag på garnering:
kokta ägg
räkor
skinkskivor
gurka
dill
löjrom
hackad rödlok
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till basröran i en skål.
- Blanda tonfiskröran i en annan skål.
- Gör skagenröran: blanda de skalade räkorna med majonnäs och crème fraîche. Pressa i lite citronsaft och blanda i finhackad dill samt rödlök och rom. Salta och peppra.
- Kantskär bröden och bottna en springform med dem.
- Bred ett lager tonfiskröra på bröden.
- Lägg ett till lager brödskivor uppe på.
- Bred på skagenröra och toppa med de sista brödskivorna.
- Bred ett lager med grundröra på toppen.
- Hit kan förberedas dagen innan.
- När smörgåstårtan fått stå över natten, bred ytterligare ett tunt lager grundröra runt om hela tårtan.
- Garnera med valfria pålägg.
- Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar