fredag 21 februari 2014

Chokladkolakladdkaka med crisp


3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk

Topping: 
2 dl rice crispies
120 gram mjölkchoklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.  
  2. Smält smöret och låt svalna något. 
  3. Rör ihop ägg och socker.
  4. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten.
  5. Rör sist ner smöret. 
  6. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
  7. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i formen. Klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. 
  8. Ställ in i ugnen i cirka 20–30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. 
  9. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner rice crispies. 
  10. Bred chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

Inga kommentarer: