3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
Topping:
2 dl rice crispies
120 gram mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Rör ihop ägg och socker.
- Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten.
- Rör sist ner smöret.
- Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
- Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i formen. Klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten.
- Ställ in i ugnen i cirka 20–30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.
- Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner rice crispies.
- Bred chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar