3 burkar krossade tomater
1 finhackad gul lök
olivolja att steka i
½ msk timjan (torkad i kryddburk)
½ msk basilika (torkad i kryddburk)
5–6 dl vatten
1 dl grädde
2 msk grönsaksfond
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk strösocker
salt och peppar
Servera med:
Finklippt, knaperstekt bacon (uteslut bacon så får du en vegetarisk måltid)
fetaost
vitlöksbröd
Gör så här:
- Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken glansig.
- Häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite några minuter.
- Vänd ner de krossade tomaterna, tillsätt grönsaksfonden och sockret. Pressa i vitlöken och häll i resten av vattnet.
- Låt soppan sjuda en halvtimma (minst). Sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar eller mera kryddor och – om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.
- Servera med till exempel knaperstekt baconströssel, fetaost och vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar