måndag 3 februari 2014

Gräddiga köttbullar med oliver och persilja



600 g blandfärs

1 kruka bladpersilja

2 klyftor vitlök

1/2 dl vispgrädde
salt och peppar


1 gul lök

500 g krossade tomater
3 dl vispgrädde

1 burk kalamata oliver utan kärnor
salt och peppar


Gör så här:
  1. Blanda färsen med hackad persilja, pressad vitlök, grädde, salt och peppar. 
  2. Rulla till köttbullar.
  3. Bryn köttbullarna så de får fin färg runtom och blir helt genomstekta. Lägg åt sidan.
  4. Hacka löken. Lägg i löken i en gryta och låt fräsa en stund. 
  5. Häll över de krossade tomaterna och grädden och låt småputtra i 15 minuter. 
  6. Tillsätt köttbullarna och oliverna och låt dem bli genomvärma.
  7. Servera med pasta och en grönsallad.

Inga kommentarer: