torsdag 4 juli 2024

Parmesanbiffar med krämig pasta


Parmesanbiffar:

500 g valfri köttfärs

1 dl finriven parmesan


salt & peppar

1 ägg

½ dl grädde


smör/olja att steka i


Krämig pasta:

4 port pasta i valfri form


2 dl crème fraîche

200 g färskost

100 g färsk bladspenat

finhackad, färsk basilika

15 körsbärstomater


salt & peppar


Gör så här:
  1. Blanda färsen med parmesan och en liten nypa salt och peppar. 
  2. Bind ihop färsen med ägg och grädde. 
  3. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta. 
  4. Koka pastan. 
  5. Under tiden, värm crème fraîche och färskost till en jämn sås. 
  6. Tillsätt spenaten och rör tills spenaten blivit mjuk. 
  7. Ta av från värmen och blanda i basilika och halverade körsbärstomater. 
  8. Blanda röran med den nykokta pasta.
  9. Servera den krämiga pastan med parmesanbiffarna. 
  10. Toppa gärna med lite extra parmesan.

Inga kommentarer: