Parmesanbiffar:
500 g valfri köttfärs
1 dl finriven parmesan
salt och peppar
1 ägg
1/2 grädde
smör/olja att steka i
Krämig pasta:
4 port pasta i valfri form
2 dl crème fraîche
200 g färskost
100 g färsk bladspenat
2–3 msk finhackad, färsk basilika (alt. 1 förp. färdighackad fryst, 30 g)
15 körsbärstomater
salt och peppar
Gör så här:
- Blanda färsen med parmesan, en liten nypa salt och peppar.
- Bind ihop färsen med ägg och grädde.
- Forma till lagom stora biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.
- Koka pastan.
- Under tiden, värm crème fraîche och färskost till en jämn sås.
- Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop.
- Ta av från värmen och blanda i basilika och halverade körsbärstomater.
- Blanda röran med den nykokta pasta.
- Servera den krämiga pastan med parmesanbiffarna.
- Toppa gärna med lite extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar