Parmesanbiffar:
500 g valfri köttfärs
1 dl finriven parmesan
salt & peppar
1 ägg
½ dl grädde
smör/olja att steka i
Krämig pasta:
4 port pasta i valfri form
2 dl crème fraîche
200 g färskost
100 g färsk bladspenat
finhackad, färsk basilika
15 körsbärstomater
salt & peppar
Gör så här:
- Blanda färsen med parmesan och en liten nypa salt och peppar.
- Bind ihop färsen med ägg och grädde.
- Forma till biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.
- Koka pastan.
- Under tiden, värm crème fraîche och färskost till en jämn sås.
- Tillsätt spenaten och rör tills spenaten blivit mjuk.
- Ta av från värmen och blanda i basilika och halverade körsbärstomater.
- Blanda röran med den nykokta pasta.
- Servera den krämiga pastan med parmesanbiffarna.
- Toppa gärna med lite extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar