måndag 25 mars 2019

Parmesanbiffar med krämig pasta


Parmesanbiffar:
500 g valfri köttfärs

1 dl finriven parmesan

salt och peppar
1 ägg

1/2 grädde

smör/olja att steka i

Krämig pasta:
4 port pasta i valfri form

2 dl crème fraîche

200 g färskost

100 g färsk bladspenat

2–3 msk finhackad, färsk basilika (alt. 1 förp. färdighackad fryst, 30 g)
15 körsbärstomater

salt och peppar

Gör så här:
  1. Blanda färsen med parmesan, en liten nypa salt och peppar. 
  2. Bind ihop färsen med ägg och grädde. 
  3. Forma till lagom stora biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta. 
  4. Koka pastan. 
  5. Under tiden, värm crème fraîche och färskost till en jämn sås. 
  6. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop. 
  7. Ta av från värmen och blanda i basilika och halverade körsbärstomater. 
  8. Blanda röran med den nykokta pasta.
  9. Servera den krämiga pastan med parmesanbiffarna. 
  10. Toppa gärna med lite extra parmesan.

Inga kommentarer: