3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 purjolök
100 g salami i tunna skivor
1 dl majskorn
1 dl riven ost
Gör så här:
- Vispa samman äggen. Tillsätt 3 dl mjölk och vetemjölet och vispa till en klumpfri smet. Häll i ytterligare 3 dl mjölk samt saltet.
- Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm med smör (Obs! Använd inte bakplåtspapper som jag gjort på bilden – då bränner pannkakan fast…).
- Häll i pannkakssmeten.
- Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg purjostrimlorna i långpannan.
- Grädda ugnspannkakan i 225°C, ca 20 minuter.
- Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen till 250°C.
- Lägg på tunna salamiskivor. Strö över majs och riven ost.
- Grädda ugnspannkakan ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar