1 kg kycklingfileér
3 dl naturell yoghurt (3%)
2 tsk malen spiskummin
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk hackad färsk koriander
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära, fint riven
2 msk mild rapsolja
Sås:
2 st gula lökar
2–3 st vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära, fint riven
2 msk tomarpuré
2–3 dl passerade tomater
2 msk garam masala
2 tsk strösocker
3 dl vispgrädde
smaka av med svartpeppar/cayennepeppar/salt
olja att steka i
Gör så här:
- Börja med att förbereda kycklingen. Blanda spiskummin, cayenne, koriander och salt i en liten skål och massera in detta i kycklingen.
- Lägg filéerna i en bunke och låt dem ligga kallt i ca 1 timme.
- Rör under tiden ihop yoghurt med olja samt fint riven vitlök och ingefära.
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Ta ut kycklingen efter ca 1 timme och doppa varje filé i yoghurten – det får gärna var ett tjockt lager.
- Lägg fileérna på ett galler med en plåt/ugnsform under.
- Sätt in i ugnen tills dess att kycklingen är färdig, ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är helt genomstekt.
- Förbered såsen under tiden. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs detta i olja i en kastrull tills dess att det mjuknat.
- Tillsätt ingefära, tomater, och övriga kryddor och fräs ett par minuter, rör om så att inget bränns.
- Tillsätt grädden och låt såsen puttra i ca 10 minuter. Smaka av.
- Ta ut kycklingen ur ugnen och skär dem i mindre bitar. Lägg ner kycklingbitarna i såsen och ge det hela ett uppkok. Smaka av och servera med ris, mango chutney och nybakade naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar