Foto: Carina Sörgårn |
Omelett:
smör till formen
4 ägg
1 dl grädde
Fyllning:
smör att steka i
500 gram nötfärs
1–2 chilifrukter
1–2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 msk chilisås
2 msk kalvfond
1 msk grillkrydda (eller andra kryddor du tycker om)
salt och peppar
Topping:
1 tomat
1 gul lök
2 dl ost
1½ dl crème fraîche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn köttfären och den hackade chilin + riven vitlök i smör.
- När den är färdigbrynt så rör du ner chilisås och vatten. Krydda och smaka av med salt och peppar.
- Låt detta småputtra sakta på svag värme, medan du gör omeletten.
- Smörj ugnsformen (ca 30 x 20 cm ) .
- Vispa upp äggen med en handvisp och vispa i grädden.
- Häll upp i formen och grädda i ca 10 minuter, eller tills den tjocknat och fått lite färg.
- Ta ut omeletten och höj temperaturen till 225 grader.
- Bred över fyllningen över omeletten.
- Skiva löken och tomaten över fyllningen.
- Rör ihop crème fraîche och ost och fördela detta jämnt över som ett täcke.
- Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter till – eller tills osten smält och fin färg.
- Serveras med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar