torsdag 15 augusti 2013

Ugnsomelett med köttfärstopping

Foto: Carina Sörgårn

Omelett:
smör till formen
4 ägg
1 dl grädde

Fyllning:
smör att steka i
500 gram nötfärs
1–2 chilifrukter
1–2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 msk chilisås
2 msk kalvfond
1 msk grillkrydda (eller andra kryddor du tycker om)
salt och peppar

Topping:
1 tomat
1 gul lök
2 dl ost
1½ dl crème fraîche

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Bryn köttfären och den hackade chilin + riven vitlök i smör.

  3. När den är färdigbrynt så rör du ner chilisås och vatten. Krydda och smaka av med salt och peppar.
 
  4. Låt detta småputtra sakta på svag värme, medan du gör omeletten.
  5. Smörj ugnsformen (ca 30 x 20 cm )
.
  6. Vispa upp äggen med en handvisp och vispa i grädden.
  7. 
Häll upp i formen och grädda i ca 10 minuter, eller tills den tjocknat och fått lite färg.

  8. Ta ut omeletten och höj temperaturen till 225 grader.
 
  9. Bred över fyllningen över omeletten.

  10. Skiva löken och tomaten över fyllningen.

  11. Rör ihop crème fraîche och ost och fördela detta jämnt över som ett täcke.
  12. Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter till – eller tills osten smält och fin färg.
  13. Serveras med en sallad.

Inga kommentarer: