söndag 18 augusti 2013

Citronkyckling med fetaost, tomater och oliver


1 kg kycklinglårfilé
8 tomater
2 citroner, saften av 1, skalet av 2
100 g oliver
4 st knipplök
3 st kvistar rosmarin
salt och peppar
1 dl olivolja

Till serving:
200 g fetaost
cous cous till fyra personer

Gör så här:
  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen.
  3. Salta och peppra, blanda runt.
  4. Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten.
  5. Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen.
  6. Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan.
  7. Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm.
  8. Slå upp allt i en ugnsfast form.
  9. Ställ in i ugn, 175 grader, i ca 30–40 minuter tills kycklingen är helt klar. Rör gärna runt någon gång.
  10. Testa att kycklingen är helt klar genom att skära i några bitar innan det är dags för servering.
  11. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
  12. När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med fetaost och servera med cous cous.

Inga kommentarer: