1 kg kycklinglårfilé
8 tomater
2 citroner, saften av 1, skalet av 2
100 g oliver
4 st knipplök
3 st kvistar rosmarin
salt och peppar
1 dl olivolja
Till serving:
200 g fetaost
cous cous till fyra personer
Gör så här:
- Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen.
- Salta och peppra, blanda runt.
- Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten.
- Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen.
- Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan.
- Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm.
- Slå upp allt i en ugnsfast form.
- Ställ in i ugn, 175 grader, i ca 30–40 minuter tills kycklingen är helt klar. Rör gärna runt någon gång.
- Testa att kycklingen är helt klar genom att skära i några bitar innan det är dags för servering.
- Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
- När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med fetaost och servera med cous cous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar