torsdag 22 augusti 2013

Power bars

(ca 10-12 st)

ca 2 dl urkärnade dadlar
4 dl cashewnötter
0,5 tsk havssalt, mald i kvarn
1 tsk vaniljpulver, gärna ekologiskt
3 msk mörk choklad (70 %), hackad
1 msk torkade tranbär, hackade i bitar

Gör så här:
  1. Mixa cashewnötter och salt lite lätt i 3-4 sekunder. 
  2. Lägg i dadlar och mixa ytterligare i ca 10-15 sekunder. 
  3. Massan ska vara tjock och lätt formbar. Är den inte formbar kan du lägga i någon tesked vatten. 
  4. Tillsätt vaniljpulver, hackad mörk choklad och de hackade tranbären och blanda ordentligt för hand. 
  5. Lägg nu massan mellan två bakplåtspapper och kavla till önskad tjocklek. 
  6. Ta bort det översta bakplåtspappret och frys i minst 15-20 minuter. 
  7. Ta ut från frysen och skär försiktigt i lagom stora bitar. 
  8. Ska du ta med dig dina bars så vira in dom i bakplåtspapper eller folie och förvara i kyl eller frys (gärna i en tätslutande burk).

Inga kommentarer: