ca 2 dl urkärnade dadlar
4 dl cashewnötter
0,5 tsk havssalt, mald i kvarn
1 tsk vaniljpulver, gärna ekologiskt
3 msk mörk choklad (70 %), hackad
1 msk torkade tranbär, hackade i bitar
Gör så här:
- Mixa cashewnötter och salt lite lätt i 3-4 sekunder.
- Lägg i dadlar och mixa ytterligare i ca 10-15 sekunder.
- Massan ska vara tjock och lätt formbar. Är den inte formbar kan du lägga i någon tesked vatten.
- Tillsätt vaniljpulver, hackad mörk choklad och de hackade tranbären och blanda ordentligt för hand.
- Lägg nu massan mellan två bakplåtspapper och kavla till önskad tjocklek.
- Ta bort det översta bakplåtspappret och frys i minst 15-20 minuter.
- Ta ut från frysen och skär försiktigt i lagom stora bitar.
- Ska du ta med dig dina bars så vira in dom i bakplåtspapper eller folie och förvara i kyl eller frys (gärna i en tätslutande burk).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar