Foto: Carina Sörgårn |
Köttfärslimpa:
800 g nötfärs
1 ägg
2 msk valfri grillkrydda
4 msk BBQ glaze (färdig glaze från t.ex. Santa Maria)
Topping:
1 stor gul lök
1 morot
1 röd paprika
1 purjolök
1 näve körsbärstomater
1 burk hela champinjoner
1 dl sweet chilisås
1 msk grönsaksfond
salt och peppar
Gör så här:
- Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen.
- Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjukna och alla smaker framträder.
- Krydda med sweet chilisås, grönsaksfond, salt och peppar.
- När löken mjuknat, ställ stekpannan åt sidan så länge.
- Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en smord, ugnsfast form.
- Pensla med BBQ glaze och lägg grönsakstoppingen ovanpå.
- Tillaga i ugn, 175 grader ca 50 min.
- Servera med ris, pasta eller potatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar