300–400 g färska lasagneplattor
3 gula lökar, hackade
olja att steka i
250 g färska champinjoner, skivade
500 g nötfärs
3 klyftor vitlök, finhackade
2 msk kalvfond
1–2 röda chilifrukter, finhackade
1 dl tacosås (eller ketchup eller chilisås)
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 msk basilika, torkad (eller en rejäl näve färsk)
salt och peppar, smaka av med
5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 dl grädde, valfri fetthalt
ca 4 dl riven ost
250 g körsbärstomater, halverade
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek löken i en panna tills den är genomskinlig. Tillsätt champinjonerna och stek i några minuter. Tillsätt därefter färsen och stek den klar.
- Krydda med vitlök, kalvfond, chili, tacosås, tomatpuré, paprikapulver och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Rör i hop crème fraîche, grädde och ost i en separat bunke.
- Varva lasagneplattor, färsröra och oströra. Avsluta med oströra och toppa med körsbärstomater och riven ost överst.
- Ställ sedan in i ugnen tills allt bubblar och osten fått fin färg, ca 40 minuter.
- Låt gärna lasagnen vila några minuter innan ni börjar ta av den.
- Servera med en god grönsallad.
- Tips! Detta blir en stor sats lasagne som räcker till ungefär 8 personer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar