300–400 g färska lasagneplattor
3 gula lökar, hackade
olja att steka i
250 g färska champinjoner, skivade
500 g nötfärs
3 klyftor vitlök, finhackade
2 msk kalvfond
1–2 röda chilifrukter, finhackade
1 dl tacosås (eller ketchup eller chilisås)
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 msk basilika, torkad
salt och peppar
5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 dl grädde, valfri fetthalt
ca 4 dl riven ost
250 g körsbärstomater, halverade
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
 - Stek löken i en panna tills den är genomskinlig. Tillsätt champinjonerna och stek i några minuter. Tillsätt därefter färsen och stek den klar.
 - Krydda med vitlök, kalvfond, chili, tacosås, tomatpuré, paprikapulver och basilika. Smaka av med salt och peppar.
 - Rör i hop crème fraîche, grädde och ost i en separat bunke.
 - Varva lasagneplattor, färsröra och oströra. Avsluta med oströra och toppa med körsbärstomater och riven ost överst.
 - Ställ sedan in i ugnen tills allt bubblar och osten fått fin färg, ca 40 minuter.
 - Låt gärna lasagnen vila några minuter innan ni börjar ta av den.
 - Servera med en god grönsallad.
 - Tips! Detta blir en stor sats lasagne som räcker till ungefär 8 personer.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar