1 kg mjölig potatis
500 g korv av valfritt slag (t.ex. grillkorv, falukorv)
2 pkt bacon, à ca 140 g
1–2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 dl chilisås av tomattyp
2 msk smör
1 ägg
salt och peppar
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk.
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg korvslantar och bacon klippt i småbitar i en ugnsfast form och gratinera mitt i ugnen tills de fått lite färg, ca 15 min.
- Under tiden, blanda ihop crème fraiche, grädde och chilisås till en sås.
- Mosa den kokta potatisen och tillsätt smör, ägg samt salt och peppar.
- Häll ut chiligräddsåsen över korven och baconet i formen och klicka eller spritsa ut potatismoset runtom.
- Gratinera i ugnen tills moset har fin färg, ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar