Färdig smördeg
1 ägg
Fyllning
250 g mascarpone
1 burk räkor i lag, ca 330 g med lag – eller använd färska räkor!
1 liten burk röd kaviarrom
1/2 röd finhackad chili
Hackad dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tina fryst smördeg eller låt kall deg ligga framme fem minuter.
- Kavla ut plattor eller lägg ut hel deg på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär med kniv ut rutor stora som en tändsticksask ungefär.
- Pensla med det uppvispade ägget och grädda ca 10 minuter eller tills degen höjts och fått gyllenbrun färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Häll av lagen på räkorna alternativt skala de färska räkorna. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål.
- Blanda ned mascarpone, kaviarrom, chili och dill.
- Dela smördegskuddarna försiktigt med en kniv, lägg på fyllning på den undre halvan och lägg på den övre som lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar