fredag 1 mars 2013

Små ostkuddar med färskost, räkor och chili


Färdig smördeg
1 ägg

Fyllning
250 g mascarpone
1 burk räkor i lag, ca 330 g med lag – eller använd färska räkor!
1 liten burk röd kaviarrom
1/2 röd finhackad chili
Hackad dill

Gör så här
  • Sätt ugnen på 225 grader. Tina fryst smördeg eller låt kall deg ligga framme fem minuter.
  • Kavla ut plattor eller lägg ut hel deg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skär med kniv ut rutor stora som en tändsticksask ungefär. 
  • Pensla med det uppvispade ägget och grädda ca 10 minuter eller tills degen höjts och fått gyllenbrun färg.
  • Ta ut och låt svalna. 
  • Häll av lagen på räkorna alternativt skala de färska räkorna. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. 
  • Blanda ned mascarpone, kaviarrom, chili och dill.
  • Dela smördegskuddarna försiktigt med en kniv, lägg på fyllning på den undre halvan och lägg på den övre som lock.

Inga kommentarer: