torsdag 7 mars 2013

Pasta med tomatsås och chilifräst bacon


800 g körsbärstomater
1 dl olivolja
salt, svartpeppar & socker
1 msk vitt vin
1 kruka hackad persilja

2 paket bacon (280 g)
några nypor torkade chiliflakes (eller 1 färsk röd chili)
1 gul lök, finhackad (och/eller ett par finhackade vitlöksklyftor)

500 g pasta
en klick smör

Gör så här:
  1. Börja med tomatsåsen som helst ska puttra i minst en halvtimme. 
  2. Dela tomaterna i småbitar. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i tomaterna och koka ihop till en sås på låg värme. Rör om då och då och mosa till tomaterna på slutet. 
  3. Häll i matlagningsvinet och låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt, peppar och socker. Ta lite i taget och smaka av vartefter tills du blir nöjd. Allra sist, rör ner den hackade persiljan.
  4. Strimla bacon och fräs med finhackad lök (och/eller vitlök) och chili flakes tills baconet börjar bli knaprigt utan att brännas. 
  5. Koka pastan, häll av vattnet och blanda med en klick smör. 
  6. Blanda pastan med tomatsåsen. 
  7. Lyft upp pastan på tallrikar och strössla över baconfräset. 

Inga kommentarer: