800 g körsbärstomater
1 dl olivolja
salt, svartpeppar & socker
1 msk vitt vin
1 kruka hackad persilja
2 paket bacon (280 g)
några nypor torkade chiliflakes (eller 1 färsk röd chili)
1 gul lök, finhackad (och/eller ett par finhackade vitlöksklyftor)
500 g pasta
en klick smör
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen som helst ska puttra i minst en halvtimme.
- Dela tomaterna i småbitar. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i tomaterna och koka ihop till en sås på låg värme. Rör om då och då och mosa till tomaterna på slutet.
- Häll i matlagningsvinet och låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt, peppar och socker. Ta lite i taget och smaka av vartefter tills du blir nöjd. Allra sist, rör ner den hackade persiljan.
- Strimla bacon och fräs med finhackad lök (och/eller vitlök) och chili flakes tills baconet börjar bli knaprigt utan att brännas.
- Koka pastan, häll av vattnet och blanda med en klick smör.
- Blanda pastan med tomatsåsen.
- Lyft upp pastan på tallrikar och strössla över baconfräset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar