lördag 29 december 2012

Snickerskakor



10 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram)
1/2–1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap

Garnering:
200 gram mjölkchoklad


Gör så här:
  1. Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull och värm på spisen, men det ska inte koka – blandningen ska bara bli mjuk.
  2. Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en annan bunke. Rör sedan ner den lite uppvärmda jordnötsblandningen med crispet i bunken.
  3. 
Rör om så att det blandar sig ordentligt. 
  4. Platta ut i en form på ca 20 x 30 cm.

  5. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.

  6. Låt stå i kylskåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
  7. Går alldeles utmärkt att frysa in.

Inga kommentarer: