3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 kg cocktailtomater eller vanliga tomater och 3 röda paprikor som ugnsrostats
strimlade blad från en halv basilikaplanta
2 msk vegetarisk fond
salt och peppar
rökigt paprikapulver (vanligt paprikapulver går också bra)
1 dl grädde
vatten – späd till lagom konsistens
ca 1 tsk socker
Gör så här:
- Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs i olja i en kastrull.
- Tillsätt de krossade tomaterna, de ugnsrostade tomaterna och paprikan och allt annat på listan utom socker och grädde.
- Låt småputtra minst 40 min.
- Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd med vatten till lagom konsistens.
- Smaka sedan av med sockret, och rör ner grädden.
- Servera gärna med ett gott surdegsbröd och chilistekt halloumi och en klick matlagningsyoghurt. Mums!
- Detta recept är lagom till ca 6–8 personer om man serverar soppan som huvudrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar