söndag 19 november 2023

Mintchokladmousse


6–8 portionsglas 


3 dl vispgrädde


75 gram mjölkchoklad


50 gram mörk choklad


8 st after eight-plattor 


8 st after eight-plattor att frysa och hacka ner


Garnering: 

riven vit choklad

färska hallon


Gör så här:

  1. Lägg 8 st after eight-plattor i frysen. 
  2. Koka upp 1 dl grädde och ta bort grytan från plattan.

  3. Rör ner chokladen och 8 st after eight-plattor (de som inte lagts i frysen).
  4. Låt gräddblandningen med choklad svalna. 
  5. Vispa resterande 2 dl grädde.

  6. Ta ut mintchokladen från frysen och finhacka den.

  7. Rör ner den krossade minten i den vispade grädden.

  8. Rör ihop grädden och den avsvalnade chokladgrädden och lägg sedan upp i fina serveringsglas.

  9. Ställ kallt i kylskåp minst ett par timmar innan servering. 
  10. Riv över vit choklad och toppa med färska hallon vid servering.

Inga kommentarer: