(ca 10 bufféportioner)
ca 900 g kycklingfilé
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 dl svarta oliver
Dagen före:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn filéerna runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter.
- Jag kan även rekommendera att grilla filéerna istället för att ugnsbaka dem, smaken blir så mycket godare.
- Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten.
1 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
- Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i en skål.
- Blanda resten av ingredienserna till dressingen. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Häll i skålen med tomaterna.
- Låt dressingen stå kallt över natten.
- Dela körsbärstomaterna.
- Skär kycklingfiléerna i skivor och blanda med spenat, körsbärstomater och oliver.
- Häll över dressingen och ställ kallt.
Tips! Kycklingfiléen går utmärkt att byta ut om quornfilé eller fläskfilé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar