söndag 17 juni 2012

Biffar i italiensk sås



Biffarna:
500 g nötfärs
Olivolja eller smör till stekning

Såsen:
6 st soltorkade tomater, inlagda i olja
1 kruka basilika 

3 dl grädde med valfri fetthalt
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Saften av en 1 lime
2–3 st vitlöksklyftor, pressade eller finhackade

Gör så här:
  1. Forma 8 små biffar av nötfärsen.
  2. Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Häll grädden över biffarna i stekpannan.
  4. Hacka tomaterna i små bitar och tillsätt till stekpannan tillsammans med basilikabladen.
  5. Krydda med pressad lime och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt småputtra några minuter.
  7. Servera färsbiffarna med den krämiga såsen med nykokt pasta och en god sallad.

Inga kommentarer: