1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 vitlöksklyftor, pressade
smör att steka i
2–3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk kinesisk soja
200 g fetaost, tärnad
2 st tomater, i mindre bitar
Gör så här:
- Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad.
- Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter.
- Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
- Stek på medelvärme 3–4 min till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 min.
- Sänk värmen och häll grädde, kalvfond och soja runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin.
- Låt biffen sjuda på svag värme ytterligare 3–4 min.
- Servera tillsammans med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar