Kycklingfilé, ca 400 g
1 bananschalottenlök (stor)
Sallad
Tomat,
Avocado
Gurka
Majs
Rödlök
Till marinaden:
Rapsolja
Lite kinesisk soya
2 pressade vitlöksklyftor
Chilipeppar
Gurkmeja
Spiskummin
Koriander
Svartpeppar
Honung
Salt
Gör så här:
- Strimla kycklingen fint. Rör ihop allt till marinaden och smaka av den. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i minst 1 timma.
- Strimla grönsakerna och blanda till en sallad alternativt servera allt i enskilda skålar.
- Gör en vitlökssås genom att blanda 2 dl creme fraiche, 3 pressade vitlöksklyftor, grovmald svartpeppar och salt.
- Servera kycklingen med grönsakerna, vitlökssås och pitabröd eller tortillabröd att fylla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar