måndag 20 februari 2012

Kycklingkebab


Kycklingfilé, ca 400 g

1 bananschalottenlök (stor)

Sallad

Tomat,
Avocado

Gurka
Majs

Rödlök

Till marinaden:

Rapsolja

Lite kinesisk soya

2 pressade vitlöksklyftor
Chilipeppar
Gurkmeja
Spiskummin
Koriander

Svartpeppar
Honung

Salt

Gör så här:
  1. 
Strimla kycklingen fint.
 Rör ihop allt till marinaden och smaka av den.
 Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i minst 1 timma.

  2. Strimla grönsakerna och blanda till en sallad alternativt servera allt i enskilda skålar.
  3. Gör en vitlökssås genom att blanda 2 dl creme fraiche, 3 pressade vitlöksklyftor, grovmald svartpeppar och salt.
  4. Servera kycklingen med grönsakerna, vitlökssås och pitabröd eller tortillabröd att fylla.

Inga kommentarer: