lördag 2 april 2011

Pastasallad gazpacho


500 g pasta
1 gul lök
8-10 tomater
2 gurkor
1 vitlöksklyfta
1 dl vinäger
1 dl olja
salt och peppar
några droppar tabasco
1 purjolök
1 stor rödlök
2 gula paprikor
2 dl gröna oliver

Gör så här:
  1. Kör 5 tomater med bitar av 1 gurka, lök, vitlök, vinäger och olja i en mixer. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  2. Koka pastan rejält al dente. Häll av vattnet och blanda med den mixade tomatblandningen. Rör om och låt svalna.
  3. Skär resten av tomaterna och gurka, rödlök och paprika i små tärningar. 
  4. Skiva purjo och oliver.
  5. Blanda allt med den avsvalnade pastan och låt gärna salladen dra några timmar i rumstemperatur.

Inga kommentarer: