söndag 27 februari 2011

Chili con carne med kaffe och choklad


800 g nötfärs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
100 g katrinplommon
15 soltorkade tomater
3 chilifrukter
3⁄4 dl olivolja
1,5 msk spiskummin
1,5 msk paprikapulver
1,5 msk chilipulver
400 g kidneybönor
3 burkar krossade tomater
3 msk kakao
1 msk snabbespressopulver
2 tärningar köttbuljong
1 l vatten


Gör så här
  1. Börja med att mixa lök, vitlök, katrinplommon, soltorkade tomater och chili i en mixer (det går även att finhacka med kniv om du inte har en mixer till hands).
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs blandningen; den ska bli glansig utan att ta färg. Tillsätt sedan kryddorna och låt fräsa i ca 1 minut. Tillsätt därefter köttet och bryn det lätt runt om.
  3. Tillsätt nu resterande ingredienser, låt koka upp och sjud sedan på svag värmen utan lock i ca 2 timmar.
  4. Serveras som den är eller med bröd eller ris.

Inga kommentarer: