4 msk kakao
50 g vit choklad
200 g mörk choklad (70%)
200 g smör
4 ägg
3 äggulor
90 g (drygt 1 dl) muscovado- eller farinsocker
25 g (knappt ½ dl) mjöl
Gör så här
- Smöra 8 st portionsformar som rymmer minst 1½ dl.
- Pudra i kakao så att hela insidan av formarna täcks med kakao.
- Häll ut kakaon som inte fastnat.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält vit och mörk choklad tillsammans med smöret över vattenbad.
- Vispa ägg, äggulor och socker pösigt.
- Rör ner mjölet i den smälta chokladen tills allt är väl blandat.
- Vänd ner blandningen i äggsmeten och blanda ordentligt.
- Häll upp i formarna och lämna 1 cm kvar till kanten.
- Ställ formarna på en bakplåt och grädda i 9-10 min, tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa från kanten.
- Låt vila i 30 sekunder innan du stjälper upp dem på tallrikar.
- Servera med grädde och bär.
1 kommentar:
Men hej, när kan jag komma...? ;-)
Skicka en kommentar