tisdag 1 mars 2011

Chokladfondant


4 msk kakao

50 g vit choklad
200 g mörk choklad (70%)

200 g smör

4 ägg
3 äggulor

90 g (drygt 1 dl) muscovado- eller farinsocker

25 g (knappt ½ dl) mjöl

Gör så här
  1. Smöra 8 st portionsformar som rymmer minst 1½ dl.

  2. Pudra i kakao så att hela insidan av formarna täcks med kakao.

  3. Häll ut kakaon som inte fastnat.

  4. Sätt ugnen på 180 grader.

  5. Smält vit och mörk choklad tillsammans med smöret över vattenbad.

  6. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt.

  7. Rör ner mjölet i den smälta chokladen tills allt är väl blandat.

  8. Vänd ner blandningen i äggsmeten och blanda ordentligt.

  9. Häll upp i formarna och lämna 1 cm kvar till kanten.

  10. Ställ formarna på en bakplåt och grädda i 9-10 min, tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa från kanten.
  11. Låt vila i 30 sekunder innan du stjälper upp dem på tallrikar.

  12. Servera med grädde och bär.

1 kommentar:

Kajsa sa...

Men hej, när kan jag komma...? ;-)