4–5 kycklingfiléer
2 msk ketjap manis
salt och peppar
olja att steka i
4 dl grädde
1 dl mango chutney
1 msk sambal oelek
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 stor röd paprika
2–3 hg färska champinjoner
1 röd chilifrukt, urkärnad
1 gul lök
Gör så här
- Strimla kycklingfiléen och stek den. Krydda med ketjap manis, salt och peppar.
- Lägg kycklingen i botten på en smord ugnsfast form.
- Skiva champinjonerna, paprikan, chilin och löken. Lägg över kycklingen.
- Vispa grädden och blanda i kryddorna.
- Häll den smaksatta grädden över kycklingen och grönsakerna.
- Gratinera i ugn, 225 grader, i ca 20–30 minuter.
- Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar