1 kg kycklingfilé
Marinad
1,5 dl rapsolja
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk ingefära
salt och peppar
3 st skivade vitlöksklyftor
Tillbehör
1 kg klyftad potatis
3 klyftade rödlökar
3 skivade tomater
1 gul paprika (klyftad)
1 röd paprika (klyftad)
1/2 zucchini i bitar
100 gram fetaost i bitar (strö över sist)
God sås till
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 lime (saften från limefrukten)
svartpeppar
salt
örtkrydda
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar.
- Skär kycklingfilén i strimlor. Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i minst 6 timmar – gärna över natten.
- Blanda alla ingredienser till såsen och låt den stå kallt till servering. Så här långt kan du förbereda.
- Skala potatisen och skär den i klyftor.
- Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en långpanna. Ställ in i ugnen och tillaga 25–30 minuter.
- Ta ut långpannan. Häll över kycklingen och marinaden.
- Strimla rödlök, paprika, tomater och zucchini efter tycke och smak. Lägg grönsakerna ovanpå potatisen och kycklingen.
- Ställ långpannan i mitten av ugnen tillaga i ca 25–30 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen.
- Servera med en kall sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar