3 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche1 dl kaviar, med dill (tub)
salt och peppar
6 st hönökakor
170 g krabbmixpinnar
500 g räkor, stora, med skal
Garnering
10 st ägg, hårdkokta
1 gurka
100 g kaviar, röd
500 g räkor, stora, med skal
6 st havskräftor, medelstora (eller 1 burk kräftstjärtar i lag)
1 citron
färsk dill
Gör så här
- Vispa grädden hårt och vispa därefter i crème fraîche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar.
- Lägg 2 Hönökakor mot varandra på ett serveringsfat. Täck kanten av fatet med remsor av bakplåtspapper för att skydda.
- Bred på knappt 1/3 av kaviarkrämen.
- Låt krabbmixpinnarna rinna av och hacka dem. Fördela hacket över krämen. Lägg på 2 Hönökakor, men vrid dem 1/4 varv så att skarvarna inte kommer åt samma håll.
- Täck med kräm. Pressa ev ur lite vätska av de tinade, skalade räkorna och fördela dem över krämen.
- Lägg på 2 Hönökakor och avsluta med att breda krämen över och runt kanten. Sätt då tandpetare i tårtan och lägg över plastfilm.
- Garnering: Skölj och skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kant.
- Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan.
- Forma den röda kaviaren till små ägg med teskedar och lägg dem intill äggskivorna.
- Skala räkorna och fördela dem på mitten av tårtan.
- Skala havskräftorna och lägg stjärtarna som ekrar mitt på tårtan.
- Skölj och skär citronen i skivor och därefter i små tårtbitar. Lägg en bit mellan varje kaviarägg, garnera därefter med dillvippor.
2 kommentarer:
mmmums! smårgåstårtor är ju liksom min favorit! ;) hoppas att du får en mysig helg!
Mmmm, smörgåstårta är supergott! Och faktiskt ganska kul att laga - speciellt att garnera. Ha en skön helg du också =) Kram
Skicka en kommentar