tisdag 26 oktober 2010

Gratinerad fläsk- eller kycklingfilé med paprika, broccoli och rostad lök


500-600 g fläsk- eller kycklingfilé
400 g broccoli (fryst eller färsk)
½ röd paprika
rostad lök
salt
grovmalen svartpeppar

Sås
12 champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl gräslök, hackad
2 dl paprika- och chilicrèmefraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här
  1. Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
  2. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnssäker form, spara några till garnering.
  3. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
  4. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.
  5. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
  6. Skär paprikan i långa strimlor.
  7. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
  8. Gratinera i 225°C mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
  9. Strö över rostad lök.
  10. Servera med klyftpotatis.

Inga kommentarer: