500-600 g fläsk- eller kycklingfilé
400 g broccoli (fryst eller färsk)
½ röd paprika
rostad lök
salt
grovmalen svartpeppar
Sås
12 champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl gräslök, hackad
2 dl paprika- och chilicrèmefraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
- Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnssäker form, spara några till garnering.
- Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
- Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.
- Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
- Skär paprikan i långa strimlor.
- Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
- Gratinera i 225°C mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
- Strö över rostad lök.
- Servera med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar