tisdag 27 juli 2010

Melkers thaikyckling



600 g kycklingfilé, i bitar
1 gul lök, skivad
1 msk matolja
2 lime
1 liten knippa mynta, hackad
1 liten knippa koriander, hackad
1 chili, strimlad
2 salladslökar, tunt skivade
2 citrongräs, skurna i bitar
3 vitlöksklyftor, skivade
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
5 limeblad
2 cm ingefära, skalad och strimlad
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås

Gör så här
  1. Bryn kyckling och lök i matolja i en stekgryta.
  2. Skiva den ena limen och pressa saften ur den andra.
  3. Lägg lite av de hackade kryddörterna, chili och salladslök åt sidan. Lägg samtliga övriga ingredienser i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 10–15 minuter tills kycklingen är klar.
  4. Ta grytan av värmen. Smaka eventuellt av med mer röd currypasta, fisksås och limesaft. Toppa med mynta, koriander, chili och salladslök.
  5. Servera gärna thaikycklingen med jasminris med hackade paranötter samt limeklyftor.

Inga kommentarer: