1 gul lök, skivad
1 msk matolja
2 lime
1 liten knippa mynta, hackad
1 liten knippa koriander, hackad
1 chili, strimlad
2 salladslökar, tunt skivade
2 citrongräs, skurna i bitar
3 vitlöksklyftor, skivade
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
5 limeblad
2 cm ingefära, skalad och strimlad
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås
Gör så här
- Bryn kyckling och lök i matolja i en stekgryta.
- Skiva den ena limen och pressa saften ur den andra.
- Lägg lite av de hackade kryddörterna, chili och salladslök åt sidan. Lägg samtliga övriga ingredienser i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 10–15 minuter tills kycklingen är klar.
- Ta grytan av värmen. Smaka eventuellt av med mer röd currypasta, fisksås och limesaft. Toppa med mynta, koriander, chili och salladslök.
- Servera gärna thaikycklingen med jasminris med hackade paranötter samt limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar