4–5 kycklingfiléer
färsk basilika
1 förpackning halloumi
3 dl grädde (12%)
kycklingbuljong/-fond
1 dl teriyakisås
parmaskinka
salt o peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tag kycklingfilén och skär längs med så en ficka bildas.
- Öppna fickan och lägg först något blad färsk basilika, sedan en bit halloumi för att avsluta med ytterligare något blad basilika.
- Salta och peppra.
- Linda en skiva parmaskinka runt filén, lägg den sedan i en ugnsfast form, ställ in i ugnen i 20 minuter.
- Under tiden värmer du upp grädden i en kastrull och häller i buljongen/fonden och teriyakisåsen. När sedan kycklingen varit inne i 20 minuter, tar du ut kycklingformen och häller du gräddfonden över och ställer sedan in den i ugnen några minuter till.
- Ta ut kycklingen, skär ett snitt och kolla att den är genomstekt.
- Servera till färsk pasta eller ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar