torsdag 22 juli 2010

Fylld italiensk kyckling


En näve basilika
En näve bladpersilja
2 msk rostade pinjenötter
1 pkt vitlöks- och örtost (t ex Boursin)
1 dl riven parmesanost
4 msk extra virgin olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
4 st kycklingfiléer
2 stora tomater, i tunna skivor
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg i basilika, persilja, pinjenötter, mjukost, 1/2 dl riven parmesanostoch lite salt och peppar i en matberedare och mixa alltsammans.
  3. Skär varje kycklingfilé och vik upp så att de blir dubbelt så stora. Banka ut dem lätt så att de blir lite tunnare. Salta och peppra på båda sidor av kycklingen. Fördela ostblandningen på kycklingfiléern och vik ihop.
  4. Lägg kycklingfiléerna på en bakplåt och lägg tre skivor tomat på varje filé. Salta och peppra. Ringla över olivolja och strö över 1/2 dl parmesanost.
  5. Tillaga i ugn ca–25 minuter.

Inga kommentarer: