onsdag 13 augusti 2025

Sesamnudlar med honungskyckling



Kyckling:

500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé

2 msk japansk soja

1 msk honung

1 tsk färsk ingefära, riven

1 klyfta vitlök, riven


Sås:

4 msk tahinipasta

4 msk jordnötssmör

4 msk risvinäger

2 msk strösocker

4 msk sesamolja

6 msk japansk soja

2 tsk färsk ingefära, riven

3 klyftor vitlök, rivna

några matskedar nudelvatten


Nudlar:

250 g äggnudlar

gurka, skuren i tunna tändstickor

gräslök, finhackad

salta jordnötter, hackade

vita sesamfrön, rostade

ev chiliolja (crispy chili oil)


Gör så här:

  1. Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
  2. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Stek kycklingen på hög värme tills den är helt genomstekt. Ställ åt sidan.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet i ett durkslag och fördela nudlarna på ett stort serveringsfat.
  6. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, gräslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. 

Inga kommentarer: