Kyckling:
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk färsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven
Sås:
4 msk tahinipasta
4 msk jordnötssmör
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
4 msk sesamolja
6 msk japansk soja
2 tsk färsk ingefära, riven
3 klyftor vitlök, rivna
några matskedar nudelvatten
Nudlar:
250 g äggnudlar
gurka, skuren i tunna tändstickor
gräslök, finhackad
salta jordnötter, hackade
vita sesamfrön, rostade
ev chiliolja (crispy chili oil)
Gör så här:
- Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
- Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Stek kycklingen på hög värme tills den är helt genomstekt. Ställ åt sidan.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet i ett durkslag och fördela nudlarna på ett stort serveringsfat.
- Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, gräslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar