3 kycklingfiléer
smör eller olja att steka i
grillkrydda
3 msk teriyakisås
2 paket bacon
1 romansallad eller cosmopolitansallad
200 g körsbärstomater, skurna i kuber
½ gurka, skuren i kuber
3 kokta ägg, klyftade
2 avokador, skurna i kuber
140 g blåmögelost (till exempel St Agur), skuren i kuber
1 liten schalottenlök eller silverlök, skivad i tunna skivor
Dressing:
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 tsk worcestershiresås
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara i lite smör eller olja. Krydda med grillkrydda och teriyakisås. Låt puttra några minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
- Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
- Strimla salladen och skölj ordentligt.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och fortsätt med resten av ingredienserna. Gruppera gärna ingredienserna i rader på fatet.
- Dressing: Häll alla ingredienser i en burk med lock och skaka, häll på salladen precis innan servering.
- Klart att servera, gärna med ett gott vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar