söndag 5 september 2021

Cashewkyckling


Sås:

1 dl oystersås

½ dl ljus soja (japansk)

1 msk fisksås

½–1 dl vatten

2 msk sesamolja

2 msk sweet chilisås

3 tsk majsstärkelse


Wok:

700 g kycklingfilé

chiliflakes

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

2 röda paprikor

2 dl neutrala cashewnötter


Garnering:

salladslök

sesamfrön

hackad koriander


Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i bitar, krydda med chili. Stek den helt genomstekt i olja. Tag ur kycklingen och ställ åt sidan.
  3. Skala och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka tillsammans med lök och finriven ingefära tills löken är mjuk. 
  4. Skär paprikan i bitar och ha i den i stekpannan/woken. 
  5. Häll över såsen och låt allt koka i cirka 10 minuter. 
  6. Ha sedan i kycklingbitarna och cashewnötter. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.
  7. Finhacka salladslök och lite koriander och strö över kycklingen tillsammans med lite sesamfrön.
  8. Servera med kokta nudlar eller ris.

Inga kommentarer: